30-05-2017 Voetbaltopper

Op dinsdag 30 mei bezocht Hélene Heemskerk de groepen 7 en 8 in het kader van Toppers op school de Schakel. Zij is speelster van het vrouwenteam van ADO Den Haag. Hieronder een impressie.

Helene Heemskerk 25 jaar voetbalster

We kregen een presentatie van Helene Heemskerk ze vertelde over haar carrière: haar werk is voetballen bij het vrouwenteam Ze vertelde over hoe ze bij   de sport voetbal kwam.

Ze begon bij SV Zevenhoven daarna voetbalde ze bij Legmeervogels en daarna bij de KNVB talententeam. En toen belde FC Utrecht en zeiden dat ze haar zagen voetballen en vroegen of ze bij hun ging trainen. Na 4 trainingen mocht ze wedstrijden spelen met FC Utrecht en toen ging FC Utrecht failliet. Toen werd er een baan aangeboden bij ADO Den Haag. Ze traint 4 keer per week veldtraining, 1 keer krachttraining en 1 keer per week een wedstrijd. En ze gaf ons allemaal tips.

En als laatste deden we een clinic als eerste deden we 4 trainingen. Die trainingen waren dribbelen passen en we moesten trucjes doen de schaar en de dubbele schaar en we mochten een paar trucjes zelf verzinnen. De trucjes werden steeds moeilijker. De trucjes werden gebruikt in partijen door veel kinderen. Sommige kinderen vonden de schaar moeilijk en de dubbele schaar vonden een paar kinderen ook moeilijk, maar Helene Heemskerk gaf een paar tips hoe het makkelijk is om dat trucje te doen.

Dat was de warming up voor vandaag en toen deden we estafette. En als laatste gingen we partijen we hadden een heel sportieve dag. Als aller laatst kregen we een goodiebag van haar en daar zat in: een zweetband en een sleutelhanger en een haarband en een junior tijger boek.

En na het sporten gingen we een groepsfoto maken met hele gekke dingen en toen moesten we rare dingen schreeuwen en daarna kregen we een handtekening. Om kwart voor 1 ging ze weg om naar de training te gaan om 5 uur. Dit was de dag met Helene Heemskerk door Lina C.

We begonnen met een presentatie. Ze begon te vertellen over haarzelf en haar carrière. Helene Heemskerk heeft  drie jaar bij het  FC Utrecht Vrouwenteam  gespeeld. Ze speelt nu bij ADO Den Haag waar zij zich heel fijn voelt. Zij begon bij SV Zevenhoven. Helene speelde In alle Jeugdteams van het Nederlands elftal.  Ze voetbalt nu Al 7 jaar in het eerste in de eredivisie. Helene is een jaar geblesseerd geweest  aan haar knie. Ze is aanvoerder van haar team ADO Den Haag. Sinds  2010 speelt zij in het eerste in de eredivisie. Ze had Rugnummer 14 bij FC Utrecht. Nu bij ADO heeft ze rugnummer 3.

Het laatste gedeelte deden we een clinic. Met 5 onderdelen eerst een warming up dribbelen met de bal en estafette met de bal en zonder bal. Aan het laatste gingen we partijen. Ze gaf ons allemaal tips  om beter te worden. We moesten een trucje doen zoals  de schaar je mocht zelf ook een trucje doen die jij wou.

De trucjes werden ook gebruikt in de partij kinderen die het moeilijk vonden kennen de schaar en andere trucjes ook meisjes vonden het leuk om te doen ze leerden steeds meer. We kregen een goodiebag met spullen. Er zat een zweetbandje en een haarband, een kaartje met alle wedstrijden die gehouden worden, een sleutelhanger en een junior Tiger   lid kaart om mee te doen.  Een sportieve dag; op het einde van de les maakten we een teamfoto met heel Groep 7

Dit was mijn verslag  over Helene Heemskerk - Quincy

10-11-2015 Rugbytopper

Op 10 november bezocht Sylke Haverkorn de groepen 7 en 8 in het kader van 'Toppers op school', een project vanuit Harten voor Sport.

Zij heeft eerst in de groepen een presentatie gegeven over rugby, waarvan de kinderen al best veel wisten. Daarna was en een clinic in de gymzaal , waar de kinderen een aantal basisoefeningen deden.

03-03-2015 Toppers en de Tour

In het kader van het Grand Départ du Tour de France bezocht handbiker Tim de Vries onze school. Hij gaf eerst een presentatie in de groepen 7 en 8 en daarna was er een clinic in de gymzaal en op het schoolplein.