Verkeersveiligheid op de Schakel

Dagelijks komen onze kinderen naar school. Te voet, op de fiets of gebracht met de auto. Helaas niet zonder gevaar. Kinderen vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Bijna dagelijks leest men in de krant over verkeersongevallen waarbij zij betrokken zijn. Riskant verkeersgedrag in combinatie met een gebrek aan kennis en ervaring is hiervan de belangrijkste oorzaak. Kinderen kunnen zich daarom niet vroeg genoeg bewust zijn van de gevaren in het verkeer. Permanente verkeerseducatie is hierbij het sleutelwoord.

Onze school doet daarom mee aan het Utrechts Verkeerveiligheids Label (UVL). Dit is een kwaliteitskeurmerk voor scholen. Scholen in het bezit van het UVL laten zien dat zij verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid.

De Schakel heeft in 2005 het verkeerslabel behaald. Op dit gedeelte van de site kunt u de activiteiten vinden die in het kader van verkeersveiligheid op de school plaats vinden.