Fietskeuring

Op woensdag 7 novenber zijn er weer fietsen van kinderen gecontroleerd door de leden van de verkeerscommissie. Dit maal de fietsen van de kinderen van groep 6. De fietsen van groep 7 en 8 werden al bekeken tijdens Streetwise.

Veel fietsen kregen gelukkig een positieve beoordeling; er waren zelf geheel nieuwe fietsen bij. Bij een aantal fietsen werd er ter plaatse de problemen opgelost. De commissieleden moesten een aantal fietsen afkeuren, omdat deze niet gerepareerd konden worden.

Streetwise

Op 11 oktober 2018 hebben alle leerlingen van onze school deelgenomen aan Streetwise, een praktisch, leuk, leerzaam en uitdagend verkeersprogramma van de ANWB.

De school voelt zich verantwoordelijk voor de verkeersveiligheid van uw kind. Daarom hebben wij ANWB Streetwise uitgenodigd om op 11 oktober naar onze school te komen.

Streetwise is een praktisch, maar ook leuk, leerzaam en uitdagend verkeers-programma voor alle leerlingen van de basisschool. Professionele instructeurs komen een ochtend naar de school en geven verkeerstrainingen op maat. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals electro- en rijlesauto´s, zebrapaden, verkeerslichten, opblaasbare auto's en een fietsparcours wordt de praktijk zo veel mogelijk nagebootst.

De vier onderdelen zijn:

-Voor groep 1 en 2  ‘Toet toet’: Een speelse introductie op gevaarherkenning, herkennen van verkeersgeluiden, veilig oversteken, gebruik van autogordel en autostoeltje.

-Voor groep 3 en 4  ‘Blik en klik’: Verdere behandeling van gevaarherkenning, veilig oversteken en de noodzaak van gebruik van de autogordel in een autostoeltje.

-Voor groep 5 en 6   ‘Hallo auto’: Invloed van reactiesnelheid, inschatten van de remweg van een auto en het juiste gebruik van een veiligheidsgordel.

-Voor groep 7 en 8  ‘Trapvaardig’: Gevaarherkenning, fietsvaardigheden en fietsbeheersing.

https://myalbum.com/album/knn1xnxNGFkM