Schooljaar 2018-2019

Vorig schooljaar

Bezoek kinderboerderij

Lente: jonge dieren!

Tijdens dit thema leren we over dieren.

We praten bijvoorbeeld over de volgende vragen:

Welke dieren vinden we in de dierentuin en welke op de kinderboerderij?
Hoe leven de dieren, wat eten ze, waar wonen ze?

We zijn ook op bezoek geweest bij de kinderboerderij. Met behulp van leskisten hebben we verschillende dieren bekeken.

Thema Vervoer (2)

We bekijken met z'n allen de motor van de vader van Yekta uit groep 1

Hij mag de jarige even mee nemen voor een ritje.

Juffrouw Brigit laat ons zien hoe de motor van haar auto eruit ziet.

Wat zit er onder het vakje van de achterklep? Kabels ... en de vorm van een wiel?
De kinderen leren nu dat auto's, net als andere voertuigen, wielen en banden hebben.

Thema Vervoer

We bekijken een echte motor in de klas! Wat zijn de verschillen met een fiets?

Groep 2 doet een echt verkeersspel aan tafel, met het lezen van een plattegrond.

Emre uit groep 8 helpt ons met het in elkaar zetten van een echte bus van hout.

De bus is klaar, de jarige mag als eerste een proefrit maken.

We maken een wandeling door de wijk om ons te verdiepen in de verkeersregels en het vervoer. We gaan ook een stukje met de echte bus.

Hebben de juffen wel een kaartje voor alle kinderen?

Boswandeling

We zijn met de kinderen naar het Gagelbos geweest.

We vonden paddestoelen, herfstnootjes, diertjes en prachtige gekleurde bladeren. De kinderen hebben ervan genoten. In de klas praten we erover en werken we aan het thema herfst en sprookjes.

Op deze foto zien we de kinderen verkleed voor de kinderboekenweek "Gruwelijk eng"

Kastelen bouwen

Schooljaar 2017-2018

Het nieuwe jaar start op maandag 21 augustus.

Afbeeldingsresultaat voor nieuw schooljaar

Schooljaar 2016-2017

Museum Chatarijne Convent

We gingen op excursie in de oude binnenstad van Utrecht. Het museum heet "Het Catharijne Convent". Onderweg zien we heel veel van de oude stad. Gebouwen, kerken en de grachten.

Is deze gekke bakfiets ook kunst? Wat vinden we hiervan?

We mogen met z'n allen naar binnen. We hoeven niet eens een kaartje te kopen. Er is zoveel te zien in het museum.

We kunnen heel veel dingen aanwijzen die we op het schilderij zien.

Er zijn mooie schilderijen, beelden en oude spullen in het museum.

We mogen ook ons eigen museum maken. Er zijn doosjes om de spullen in te sorteren.

Bij de spullen horen ook kaartjes met een plaatje en de naam erop.

Op de terugweg hebben we een dubbeldekker-bus.
Past iedereen wel in de bus? Zijn er genoeg stoelen?

De hulpkleuters mochten helemaal voorin de bus zitten.

Lente

In de lente wordt er eerst in de klas gezaaid. De kinderen leren hoe een plantje uit een zaadje ontkiemt. Daarna worden de plantjes in de moestuinbakken geplant.

Zijn de plantjes al gegroeid?

De kinderen hebben zelf tuinaarde in de bakken gedaan.

We geven de planten in de tuin water.

Ziek en gezond

Het nieuwe thema "Ziek en gezond" is gestart. De kinderen spelen dat ze een ziekenhuis hebben op het schoolplein.

In de klas werken we met rekenspelletjes: we leggen de getallen op volgorde en de hoeveelheden erbij.

Herfstwandeling

In het kader van het nieuwe thema Herfst zijn de kinderen van de groep 1-2 op excursie naar het Gagelbos gegaan.

In het bos zoeken de kinderen naar paddestoelen, herfstbladeren en insecten.

De gevonden materialen worden verzameld en meegenomen naar school, zodat we er in de klas over kunnen praten.

Spelen in de klas en op het plein

Tijdens het buitenspelen krijgen de kinderen de opdracht een hut te bouwen van blokken en een kleed.

Terwijl groep 2 aan het werk is aan tafel, spelen de kinderen van groep 1 dat ze op reis gaan.