Schooljaar 2018-2019

                         We starten op 27 augustus

Schooljaar 2017-2018

Het nieuwe jaar start op maandag 21 augustus.

Afbeeldingsresultaat voor nieuw schooljaar

Schooljaar 2016-2017

Lente

 

 

Een kijkje in groep 1/2

Bij deze techniek-activiteit wordt een oude radio uitelkaar gehaald en onderzocht.

Tijdens het spelen en werken hebben we een aantal werkjes die we maken, maar kunnen we ook uit de kasten spelen.

Zo maken we zelfstandig het werkblad van de letter van de week. Zelf kijken welke plaatjes en woorden we moeten inkleuren. Er wordt ook gelet op netjes binnen de lijnen, anders wordt het een rommeltje.

We zijn ook dol op het bouwen van allerlei werken. Als het dan af is, mogen we er heerlijk mee spelen.

Bouwen

Die juf van ons had veel moeite met het bouwen van een kasteel. We hebben daarom goed gekeken wat we konden doen om het kasteel te kunnen laten staan.

 

We bouwen daarom net als echte bouwvakkers in verband. Daardoor kunnen we hele grote stevige bouwwerken maken!

We kunnen zelfs schuine bouwwerken maken, waarbij niets omvalt!

Deze toren kan nog wel veel hoger, juf! Zonder dat hij omvalt.

Marcheren op muziek

Tijdens de rekenles hebben we geleerd om tegelijkertijd te tellen en lopen op muziek met een echte dirigent. We waren dus als een echt orkest aan het marcheren door de klas.

 

Herfstwandeling

In het kader van het nieuwe thema Herfst zijn de kinderen van de groep 1-2 op excursie naar het Gagelbos gegaan.

 

In het bos zoeken de kinderen naar paddestoelen, herfstbladeren en insecten.

 

De gevonden materialen worden verzameld en meegenomen naar school, zodat we er in de klas over kunnen praten.

 

 

 

Vorig schooljaar 2015-2016

Thema Bouwen

Wandeltocht in het park

De lente is weer in het land en de bladeren komen weer aan de bomen. We zijn in het park gaan kijken wat we allemaal kunnen zien aan de bomen in de lente. We hebben de schors gevoelt, de knoppen bekeken en zelfs bloesem gevonden aan een boom.

We hebben kaarten meegenomen om te kijken wat voor soort boom het is aan de hand van de knoppen.

Wat zijn die blaadjes van een boom klein! Ze zitten helemaal verstopt in een kleine knop.

We hebben ook een boom ontdekt met een gat erin. Er zijn allemaal kleine insecten gaan wonen. Voor de boom is dat wat minder fijn.

Kijk eens wat we allemaal verzameld hebben van de bomen. In de klas ligt dat op onze themakast en zijn jullie van harte welkom om te komen kijken wat we allemaal ontdekt hebben.

nog een keer sneeuw

Vanmorgen werden we aangenaam verrast met een dun laagje sneeuw. De kinderen waren hier heel blij mee. Samen met de gehele klas hebben we dan ook een prachtige sneeuwpop gemaakt zoals hieronder te zien.

thema tandarts

Op dit moment zijn wij begonnen met het thema tandarts. Op dinsdag gaan we langs bij een echte tandarts, maar we hebben nu al een prachtige tandartspraktijk in de klas, waar de kinderen al echt spelen alsof ze naar de tandarts toe gaan.

Als eerste maken we een afspraak bij de tandarts.

Daarna mogen we plaats nemen in de wachtkamer tot we aan de beurt zijn.

Oei, een gaatje. Wat gaat de tandarts nu doen?

Voetballessen

We hebben twee lessen voetbal gehad op dinsdag. Tijdens deze lessen hebben we geleerd om te dribbelen, onze voet op de bal te leggen, de pinguïn te doen en hebben we zelfs een spel gedaan met de voetbal. Hieronder een paar foto's voor een indruk.

 Het dribbelen is de bal zoveel mogelijk bij onze eigen voeten houden. Het lukt ons al steeds beter!

Zoals hier te zien is.

Hier proberen we de bal als een pinguïn tussen onze benen te houden.

Probeer hier maar eens langs te komen en de bal bij je te houden.

Voorleesdagen

Op woensdag 27 januari hadden we een heel bijzondere woensdag. De voorleesdagen begonnen met een ontbijt in de kring en er kwam speciaal voor ons een moeder voorlezen. We hebben dan ook erg genoten van het verhaal: Ties en Trijntje kijken voor een cent. 

 We boffen zelfs nog meer, want er zijn ook moeders die op de andere dagen voor komen lezen. De voorleesdagen duren tot woensdag 3 februari.

 

Tip, de muis durft al heel goed in het klimrek te klimmen. Maar dan... wat gebeurt er dan?

 

 Cactus zoekt een vriendje en vraagt aan ballon of ze samen vriendjes kunnen worden. Dat wil ballon wel en cactus geeft hem een knuffel. Hoe gaat het verhaal nu verder denken jullie?

 juf Jannelies kwam zelfs een boekje voorlezen uit haar eigen kindertijd. Het gaat over een kleine jongen, Wim, die heel eigenwijs is. Wanneer ben je eigenlijk eigenwijs?

 In het verhaal van tijger, mist tijger zijn moeder. Alle dieren willen helpen en geven tijger een knuffel, maar toch voelt het niet hetzelfde. Hoe komt dat?

 

 Als laatste hebben we genoten van een boekje over een leeuwtje die ook heel eigenwijs was. Hij zei elke keer tegen zijn moeder: Doe ik lekker toch. Wat deed zijn moeder daarna?

Letters van hout

Deze kinderen hebben op de klusdag hun naam van hout gemaakt.
Normaal weken we met kleine letters, maar voor deze bordjes gebruiken we ook hoofdletters.
Hoofdletters zijn makkelijker te maken met rechte latjes.

 

In de klas maken we ook letters van hout.

Excursie naar het Gagelbos

groep 2 de fietsenmakers - 17 september 2015

Vandaag hebben we de fiets van juf Martine in de klas gehad. Als echte fietsenmakers hebben we gekeken of de fiets het deed. Wat krijg je daar vieze handen van. Voor we naar de fiets konden kijken hebben we goed gekeken wat we allemaal al wisten van de fiets. De fiets heeft een handrem, een ketting en een dynamo. Wanneer de dynamo op de band zit en ronddraait, geeft hij stroom aan de fietslamp. Je moet dan wel heel hard fietsen anders doet hij het niet! Gelukkig is de fiets van juf Martine weer helemaal gemaakt en kan zij weer veilig naar huis fietsen.

groep 2 wandeling - 9 september 2015

Vorige week zijn wij gestart met het thema vervoer en zijn op ontdekking gegaan in de wijk. We hebben geleerd wat je moet doen bij een zebrapad. Hoe het gaat bij het verkeerslicht en wat een rotonde is. Het viel ons ook op hoeveel verkeersborden er zijn om te vertellen wat er wel en niet mag.

Op straat vlakbij school zagen we een heel belangrijke tekst staan: SCHOOL. Deze waarschuwt ervoor dat er een school is met allemaal kinderen en dat de auto’s moeten oppassen. Daarnaast stond nog een bord, waar hetzelfde op staat.

We liepen verder over de stoep langs het park en leerden dat er bij een blauw bord met twee poppetjes alleen gewandeld mag worden. Bij de kinderboerderij staan er nog meer borden en zagen we een bord met daarop een hond en een rode streep erdoor. Er mogen geen honden komen bij de kinderboerderij. Eenmaal bij de rotonde hebben we gezien dat je eerst goed moet kijken voor je oversteekt. Zelfs bij een zebrapad! De auto’s moeten eerst stoppen voor je kan oversteken. Er waren haaientanden om de auto’s te laten zien dat ze moeten opletten of er iets aankomt. Bij het verkeerslicht zijn we overgestoken en weer teruggelopen naar school.