schooljaar 2018-2019

Vorig schooljaar

Kaas maken

Op 22 november is onze groep naar kinderboerderij de Gagel geweest om van melk kaas te maken. De kinderen hebben erover geschreven.

Kaasmaken   door     Imane

Met wie gingen we; met een paar ouders en met juf Trudie. Hoe lang duurt het ; ongeveer 3 uur. We gingen eerst 2 liter melk halen. De melk moet warm zijn. En daarna doe je er stremsel  in. En daarna karnemelk. En dat roer je  10 keer door. Daarna laat je het een half uur liggen. Daarna roer je het goed door met een wrongelmes tot  dat het  net zo klein is als erwten.

Kaasmaken kinderboederij, Naam Rayyan Ezzaim

We gingen woensdag 22 november 2017 kaasmaken bij de kinderboederij .  We zaten in groepjes ik zat in het groepje van mij moeder en Caine , walid Elb ,Romaissa , Achmed en  Mo. Als eerst gingen we 2 L warme melk halen . En in een bak doen en daarna karnemelk er in doen daarna als ze half uur lang wachten moesten ze onder de perst als ze hard genoeg waren deelde de juffrouw normalen kaas uit en schapen en geiten ik vond de normalen lekker en geiten en ze deelde taksi en daar in zit wei en de kaas die we hadden gemaakt ging de juffrouw delen in kleine stukjes dat moesten we geven aan de kippen en de varken want dat zijn alles eters  het was superleuk!

Kaas maken   naam Suleyman

We gingen met juf Trudie kaas maken. Het duurde even maar het was leuk. We gingen naar koeien. Een koe was zwanger, ik weet niet hoe ze heet. oja we waren bij de gagel/kinderboerderij. we gaven de kaas aan kippen en varkens. en voor beloning mochten we een kwartier  bij de speeltuin spelen. en toen gingen we naar school heel gezellig een leuk dat was het dag.

We hebben kaas gemaakt met stremsel.En karnemelk  en melk eerst  hadden we warme melk en dat moet je met karnemelk  mixen en 20 druppels stremsel ik vond het stinken. En toen gingen we wachten en toen’ gingen we naar de koeien en we Hadden een blad waar je vragen moest beantwoorden in vullen en op het eind hadden we de kaas  aan de dieren  gevoerd. Walid

Schooljaar 2017-2018

Het nieuwe schooljaar start op 21 augustus.

Afbeeldingsresultaat voor nieuw schooljaar

Schooljaar 2016-2017

Rots & Water les

Kaas maken

Vandaag zijn we met groep 5/6 naar kinderboerderij De Gagel geweest.
We hebben daar de verschillende stappen tot het maken van kaas geleerd.
Ook hebben we verschillende kazen geproefd en het verschil ontdekt tussen de koe en een stier.

Na afloop hebben we nog heel even gespeeld in de speeltuin. Al met al een super geslaagde en leerzame ochtend!

Vorig schooljaar 2015-2016

Met de fiets of lopend naar school!

De afgelopen maand zijn de kinderen van groep 5b erg goed bezig geweest!
We hebben de omgeving van de school een stukje veiliger gemaakt. We zijn namelijk zo veel mogelijk met de fiets en te voet naar school gekomen.
Daardoor waren er een stuk minder auto's in de omgeving van de school.

Waarom is lopen of fietsen zo'n goed idee?
- Zo leer je de verkeersregels beter en sneller.
- Het is gezond!
- Je kan samen met je klasgenoten uit de buurt gaan lopen of fietsen. Dat is gezellig!
- Je wordt niet met de auto gebracht. Dus geen uitlaatgassen. Dus beter voor het milieu.
- Je krijgt er een goede conditie en sterke benen van.
- HOe minder auto's bij school, hoe veiliger het is om op het schoolplein te komen.

Muziekroute

Iedere donderdag middag hebben de kinderen in groep 5b les van echte muzikanten tijdens de Muziekroute. Hier leren de kinderen op een muziek instrument te spelen. We oefenen op een viool, cello, trompet en op slagwerk.

Ook hebben we soms optredens. Op 10 maart zijn we met de groepen 3 tot en met 8 naar het Stefanus Centrum geweest om ons talent te laten horen!  We hebben daar laten zien wat we geleerd en geoefend hebben. Het was een groot succes!