schooljaar 2018-2019

Schooljaar 2017-2018

Het nieuwe schooljaar start op 21 augustus.

Afbeeldingsresultaat voor nieuw schooljaar

Schooljaar 2016-2017

Schoolkamp

Verkeersexamen

Op donderdag 6 april heeft groep 8 het theoretisch verkeersexamen afgelegd.

Op donderdag 13 april  volgt het praktisch examen.

Juf Eva snapte een groep kinderen, die aan het oefenen waren. Top!

Halt

Vanmorgen (14 dec) heeft  burgemeester van Zanen een bezoek gebracht aan onze school. In groep 8 heeft hij een les bijgewoond.  Deze les stond in het teken van het afsteken van vuurwerk. De les werd gegeven door een medewerker van bureau Halt.

Er zijn tijdens de les opnames gemaakt die vandaag vanaf 17 uur worden uitgezonden op RTV – Utrecht

Taal

Vandaag hebben we bij taal gesproken over het feit dat je met taal van alles kan. Een aantal leerlingen heeft prachtige zinnen geformuleerd. Deze deel ik graag met u.

Dimitri heeft het volgende geschreven:

Maan kijkt. Naar de o zo mooie aarde. "Mooi", zegt maan. Die zou ik willen zijn.

Bernice schreef:

De klok tikt. Langzame klok. Maar als je kijkt is hij anders. Heel anders.

Houdaifa schreef het volgende:

Tim is boos. Arme Tim. Zijn broer is blij. Superblij.

En van Mateo kregen wij het volgende literaire hoogstandje:

De regen valt. Natte grond. De grond wordt vuil. Vuile grond.

Escher

In de klas hebben we gewerkt over Escher

Escher was een Nederlandse kunstenaar uit de vorige eeuw (1898 - 1972). Hij is bekend geworden om zijn houtsneden (vormen/ lijnen uit hout gesneden en dan kun je er verf oprollen en een afdruk maken) en lithografieën (tekening gekrast in een steen of metalen plaat, ook deze kun je dan afdrukken). In de les hebben we gesproken over de 'regelmatige vlakvulling'. Dit zijn tekeningen die bestaan uit allemaal dezelfde figuren die elkaar overlappen. Escher was hierbij geïnspireerd door Moorse (Zuid Spanjaarden/ Arabische invloeden)kunstwerken, alleen hij zag in al die geometrische figuren juist dierfiguren zoals, vissen, vogels of insecten. In veel van zijn kunstwerken zijn ook wiskundige vormen verwerkt.

Nieuwsbegrip signaalwoorden

De kinderen van groep 8 kunnen oefenen met de tekstsignaalwoorden van nieuwsbegrip.

De signaalwoorden zijn hier te vinden.

Engels

De kinderen van groep 8 werken sinds dit schooljaar in een nieuwe methode Engels. De woordjes kunnen geoefend worden op de computer.

Hier vindt u de woordenlijst met een link naar de website wrts. Dit is een speciale website om woorden te flitsen. Een gratis account is zo aangemaakt en is zelfs als app beschikbaar.

Duolingo is ook een goede website om Engels op te oefenen.

Meetkunde

We werken deze week in groep 8 aan het rekenen met inhoudsmaten. Hier zijn een aantal voorbeeldvragen te vinden.

Werkwoordelijk gezegde

Groep 8 is druk bezig met het ontleden van zinnen. Het werkwoordelijk gezegde is aan bod geweest. Dit is soms nog knap lastig:

Werwoordelijk gezegde

Persoonsvorm + andere werkwoorden in een zin:

Hij heeft haar willen laten vertrekken.

(heeft, willen laten vertrekken)

Oefeningen staan bijvoorbeeld hier.