Uitzwaaiboom

Op 7 november hebben de kinderen van groep 8 in het park bij de school een zogenoemde 'Uitzwaaiboom' geplant. Dit is een initiatief van Burgemeester en Wethouders om een blijvende herinnering te geven aan de kinderen van groep 8 die de school gaan verlaten en een bijdrage te leveren aan de duurzame samenleving. Wethouder Kees Diepeveen was bij het planten van de beuk aanwezig en vertelde dat hij wel 250 jaar oud kan worden en in november geplant moet worden.  De kinderen hebben flink geholpen met het planten van de boom. (ps. de fout op de tegel wordt aangepast)

schooljaar 2018-2019

Vorig schooljaar

Zwerfafval

Shooljaar 2017-2018

Het nieuwe schooljaar start op 21 augustus.

Afbeeldingsresultaat voor nieuw schooljaar

Schooljaar 2016-2017

Händel it

Op dinsdag 16 mei hebben we met de groep naar Tivoli/Vredenburg een voorstelling bijgewoond van muziek en dans. Het ging over het stuk "Israël in Egypt" van Händel en het werd gespeeld dor een Barok orkest met dans van de dansers van DOX. Het was een heel bijzondere ervaring.

We zijn op 16 mei naar Tivoli Vredenburg gegaan. We hebben een concert gezien van Händel it. We hebben informatie gekregen over de liedjes van de 10 plagen. Er was een orkest met de koor en er waren dansers van DOX. Ze gingen dansen op klassiek muziek. Dat was barokmuziek. Het was wel bijzonder want de meeste kinderen dachten dat je niet op klassiek muziek kon dansen. De kinderen juichten want de dansers deden trucs en stunts en die waren zo goed.

Door: Nilay Karadogan

We zijn naar een voorstelling  in Tivoli -Vredenburg over de film: THE PRINC OF EGYPT. Er kwamen 10 plagen in voor. Er was een orkest en dansers. Je kon goed zien wat de 10 plagen waren. En daar dansten de dansers goed op. Händel is de bedenker van het barokmuziek die het orkest zong en speelde. Het was heel bijzonder en leuk om daar naartoe te kunnen gaan.

Door: Souraya

Catharijne Convent

Op maandag 3 april zijn de kinderen op bezoek gegaan bij het museum Catharijne Convent.

Israe schrijft erover:

Met de klas naar Catherijne Convent museum

Met de klas gingen we naar een museum.

We kregen eerst paar vragen over verschillende feesten bv, paasfeest, kerstfeest .

En daarna kregen we een rondleiding en er waren mooie schilderijen van vroeger.

Daarna werden we in tweetallen opgesplitst om opdrachten te maken over verschillende feesten .

Het was interessant en leuk.

En toen we klaar waren vroegen de juffen hoe het ging of het leuk was of niet.

En toen gingen we terug naar school en het was gezellig.

VOC schip Batavia

Op donderdag 2 februari zijn we met een aantal ouders naar Lelystad gereden, waar we een bezoek gebracht hebben aan de museumwerf Batavia. We hebben er tijdens de geschiedenislessen al veel over gehoord, maar in het schip de Batavia in het echt zien, was een hele belevenis.

Halt

Op donderdag 15 september 2016 is er een mevrouw van bureau Halt in de klas geweest. Zij heeft met de kinderen de gevaren van groepsdruk besproken aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. De kinderen hebben met elkaar ervaringen uitgewisseld en gediscussieerd over hoe je met groepsdruk kunt omgaan.

Vorig schooljaar 2015-2016

Optreden Percossa

Optreden van Percossa in Tivoli Vredenburg  14-3-2016

We zijn vandaag met Groep 7 en Groep 8 naar Tivoli Vredenburg  gegaan naar een optreden van Percossa. We gingen er naar toe met de bus. Toen we daar waren gingen we onze jassen ophangen en ons fruit eten. Toen gingen we de zaal in. Het werd donker en een man begon hard op een grootte trommel te slaan. Het geluid was heel  hard. Toen kwamen er mannen die gingen  steeds een kledingstuk  scheuren en ze gingen ook op trommels spelen. Toen ontstond er een mooi  ritme. Een soort elfen melodie. Het thema was Magie. Het optreden was prachtig en we gingen liedjes zingen van verschillende landen.  Zoals Griekenland Afrika en andere landen. Er waren mooie licht shows. En we kregen opdrachten zoals klappen, stampen , zingen, met je vingers knippen en springen.

Door Hajar Elk en Sozy uit Groep 7

kunst

In de klas hebben we geleerd over aborigional art

dode hoek

Les DODE HOEK        11-02-2016

Vandaag hebben we les gehad over de dode hoek.

Wat de dode hoek is : als een grote wagen ( vrachtwagen of bus) b.v.  een bocht wilt nemen en dat jij dan voor de grote wagen staat, kan hij als hij een bocht neemt jou niet zien en dan weet je wel waarom ze het de DODE HOEK noemen. Er was een vuilniswagen op de rit . We gingen in de cabine. Om te kijken naar de 6 spiegels en waar DE DODE HOEK precies is. We gingen  aan alle kanten staan van de vuilniswagen.  Zo konden de kinderen die in de cabine zaten kijken of ze ons zagen. Daarna gingen de jongens voor de vuilniswagen staan en toen drukten we op de toeter! De jongens schrokken zich natuurlijk dood.   Aan het einde maakten we een groepsfoto!

Geschreven door : Ceyda & Sozy !

Het gezondste schoolvoetbaltoernooi

We zijn in de klas regematig bezig met het project 'Het gezondste schoolvoetbaltoernooi van Nederland'.

Kijk maar bij > Activiteiten > sport > schoolvoetbal.

Surprises

Op 4 december hebben we het Sinterklaasfeest gevierd met surprises.

Bliksemstage

De klas is op bliksemstage geweest (zie ook de nieuwsbief oktober)

kinderboekenweek

De kinderen van groep 7 hebben vanochtend de Kinderboekenkrant gelezen en besproken. Daarna was er een zoekopdracht: zoek alle details!!