MuziekRoute Brede School

Het project De MuziekRoute laat kinderen in Utrecht Overvecht op een creatieve manier kennis maken met muziek. De MuziekRoute is een bijzonder project op de basisscholen in Overvecht. Kinderen leren op een creatieve manier muziek maken. De focus ligt hierbij op het zelf maken, ontdekken, bedenken en ervaren van muziek. Op school krijgen kinderen zangles of les op een muziekinstrument (viool, cello, trompet, klarinet of slagwerk). Ook na schooltijd kunnen kinderen uit de groepen 6 t/m 8 gratis muziekles krijgen (naast bovenstaande instrumenten ook gitaar en zang) en in de vakantieperiodes kunnen kinderen van alle scholen samenspelen in het MuziekRoute ensemble.

Er zijn drie momenten per jaar voor de kinderen om zich te presenteren aan een publiek. De eerste is voor de kerstvakantie in de klas, de tweede in het voorjaar op school en de derde aan het eind van het schooljaar in de wijk in Zimihc Theater Stefanus.

Voor meer informatie over de MuziekRoute en de naschoolse lessen: www.muziekroute.nl.

concert ensemble

Op 21 februari hebben een aantal kinderen van het emsemble een concertje gegeven in de hal van de Schakel.

Buer uit groep 7 vertelt: "We spelen in de vakanties met elkaar op de Johannes  XXIII. Er zijn veel kinderen die spelen op cello, trompet, viool, klarinet en zang. Ik oefen thuis een kwartiertje per dag , op de dinsdag niet want dan heb ik hier op school les. Ik vond het vandaag goed gaan en het was leuk dat er veel mensen waren om te luisteren".

Voorgaande jaren

Eindpresentatie 2016-2017

Op 29 mei was er in Tivoli/Vredenburg de grote eindshow van de MuziekRoute. Met de bus gingen de groepeen 3 t/m 8 op pad om in de grote zaal de eindpresentatie te laten horen. Het werd een mooie show vol liedjes, rap en body percussion,  begeleid werden door de instumenten van groep 5 en het Rosa Kwartet.

We zijn met groep 8 en groep 7 naar TivoliVredenburg gegaan met de bus. Er kwamen best veel ouders. Eerst gingen we stem oefeningen doen. Daarna gingen we luisteren naar andere groepen en scholen. We gingen onze dirigent helpen met de tijdmachine en we moesten hem helpen van 8534 naar 2017 te brengen door verschillende liedjes te zingen die we geleerd hebben. Wij zongen onze liedjes en onze zelfgemaakte rap. Daarna gingen onze solisten de solo zingen met vier kinderen van groep 7 en 8 van andere scholen.  En vervolgens hebben we  een liedje geoefend dat we een tijdje geleden hebben geleerd  en dat liedje hebben we ook bij een ander concert gezongen. Daarna waren we klaar. Onze muziekroute leraren hebben voor ons geklapt en wij voor hen. En daarna hebben we geklapt voor de muzikanten. En de ouders hebben hard voor ons geklapt. En toen ze dat gedaan hadden vroeg de dirigent een harder applaus en dat deden ze.  Daarna gingen we met de bus terug naar school.

Van Israe en Ilham.

Voorjaars optreden

Op 27 maart was theater Stephanus gevuld met meer dan honderd muzikanten: de groepen 3 t/m 8 gaven een voorjaars optreden voor hun ouders en familieleden. In een muzikaal thema rondom "Reizen door de tijd" lieten de kinderen van groep 5 hun instrumenten horen en de andere klassen zongen hun ingestudeerde liedjes. Het geheel was een prachtig spektakel van licht en geluid. Aan het eind was er een luid applaus van de vele ouders en familieleden.

Kerstoptreden

Op maandagmorgen 19 december 2016 was het eerste optreden van de MuziekRoute in dit schooljaar. Het geheel stond in het teken van Kerst en het verhaal werd omgeven door zang en muziek. Het was een mooi optreden voor veel ouders.

Eindpresentatie 2015-2016

Op dinsdag 31 mei 2016 hebben de kinderen van de groepen 3 t/m 8 hun eindpresentatie van de Muziek Route gegeven in de grote zaal van Tivoli Vredenburg.

Met de bus gingen de groepen in de ochtend op pad om te laten horen wat ze dit schooljaar geleerd hebben. Het ensemble op het grote podium en de kinderen in de zaal  -met veel ouders- hebben een geweldige prestatie neergezet. Vol enthousiasme werd er een uur gespeeld en gezongen.

10 maart 2016 - Optreden Stephanus

Op donderdag 10 maart hebben de kinderen van de groepen 3 t/m 8  een optreden gegeven in het Stephanus theater. Ze zongen met z'n allen en per groep diverse liedjes en de kinderen van de groepen 5 en 6 speelden op hun instrumenten. De ouders waren bij dit optreden in grote getale komen luisteren!

Eindpresentatie 2014-2015

Op donderdag 18 juni 2015 gingen de leerlingen van groep 3 t/m 8 met z'n allen in de stadsbus op weg naar de eindpresentatie van de Muziek Route. Deze was in de grote zaal van Tivoli-Vredenburg en begon om 14.00 uur. Voor die tijd moesten de leerlingen van groep 5 hun instumenten stemmen en nog even het samenspelen oefenen.  Daarna was en nog even opwarmen en zingen met alle groepen en toen kon de uitvoering beginnen.

26 maart 2015 - optreden leerlingen de Schakel in Stephanus theater