Wijkmediatoren

In Overvecht werken scholen samen met andere organisaties aan een Vreedzame wijk. Een wijk waar iedereen goed en prettig samen woont.  Wat kinderen op school leren, wordt ook toegepast in de wijk.  Veel organisaties doen mee zoals de speeltuinen, buurthuizen, wijkagent, woningbouwvereningen en bibliotheek. Onze leerlingen kunnen als wijkmediator ook in de wijk een belangrijke rol spelen!                                                                                                                                         Daarom worden alle schoolmediatoren van groep 8 van alle scholen in Overvecht opgeleid tot wijkmediator. Hiervoor krijgen de mediatoren twee extra lessen samen met kinderen van andere scholen. De kinderen leren dan hoe en waar je conflicten in de wijk kunt oplossen op een veilige manier.

Moeders als wijkmediator

Overvecht heeft een primeur: Een aantal moeders is opgeleid tot wijkmediator. Ook moeders van De Schakel hebben de opleiding gevolgd en zijn hiervoor geslaagd. Maandag 20 april 2015 ontvingen Charifa Assahraoui, Fatiha Benazzi en Latifa Hammouchi een diploma.