Jeugdgezondheidszorg

Gezond opgroeien

 

Gezond opgroeien gaat niet altijd vanzelf. Als ouder kunt u soms best een beetje hulp gebruiken. Heeft u een vraag over de gezondheid van uw kind? Of wilt u graag eens praten met een deskundige? Dan kunt u terecht bij de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) van de gemeente Utrecht.

 Wat is de JGZ?

De JGZ is er voor ouders en kinderen. Bij de JGZ werken jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen. Zij zijn gespecialiseerd in de gezondheid van kinderen van 0 tot 19 jaar. Gezondheid is meer dan alleen lichamelijke gezondheid. Het is ook: psychische gezondheid, ontwikkeling, veiligheid, gedrag en opvoeding.

 Wat kan de JGZ voor u doen?

De JGZ kan u helpen met informatie en advies. Het kan gaan over alles wat te maken heeft met de gezondheid, de opvoeding en het gedrag van uw kind. Bijvoorbeeld:

  • Waarom is mijn kind zo moe?
  • Hoe kan ik mijn kind helpen met vriendschappen?
  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn kind beter eet?

 Hoe komt u in contact met de JGZ?

U kunt bellen of mailen naar: Cynthia de Koning jeugdverpleegkundige.

Telefoon: 030 286 33 00

E-mail: jgzinfo@utrecht.nl

 

Betrouwbare informatie op internet

Betrouwbare informatie over opvoeden, opgroeien en gezondheid vindt u op www.jeugdengezinutrecht.nl. Op deze website kunt u ook vragen stellen. U krijgt dan antwoord per mail of telefoon.

JGZ op school

De JGZ nodigt kinderen regelmatig uit voor een gezondheidsonderzoek. Dit onderzoek vindt plaats in groep 2 en groep 7. Hierover krijgt u apart informatie.