Ouderinloop

De ouderinloop is iedere woensdagochtend van 8:30 tot 9:45 uur in het ouderinlooplokaal. Hier worden informatiebijeenkomsten gehouden voor ouders over verschillende onderwerpen zoals: Opvoeding, gezondheid, school en veiligheid.

Wilt u meer weten over het onderwerp van de ouderinloop? Kijk dan op de poster die op het raam hangt aan de voorkant van de school. Binnen op het mededelingenbord hangt ook een poster.

Vaderbetrokkenheid

Op basisschool De Schakel hebben we geconstateerd dat de betrokkenheid van vaders verder ontwikkeld zou kunnen worden. Er bestaat al lange tijd een inloopochtend die goed bezocht wordt door moeders. Helaas zijn de vaders minder vaak aanwezig en betrokken bij het vormgeven en afstemmen van het onderwijs van de leerlingen. Uit onderzoek komt naar voren dat betrokkenheid van vaders een positieve invloed heeft op de ontwikkeling van de kinderen en de identiteitsontwikkeling van de school. Door middel van diverse interviews met deskundigen en vaders, een pilot-bijeenkomst en een literatuurstudie hebben we onderzocht op welke wijze we vaderbetrokkenheid verder kunnen ontwikkelen.

Dit heeft tot in het schooljaar 2011/2012 geresulteerd in de organisatie van drie succesvolle bijeenkomsten met vaders (de Vaderdenktank) waarbij in totaal ruim 30 verschillende vaders aan deelgenomen hebben.

In de loop van de jaren is dit met succes uitgebouwd, waarbij bijeenkomsten, klusdagen, tuinmiddagen en bosdagen door vele vaders bezocht worden.

Foto's van de laatste activiteit vindt u bij het fotoalbum

Programma Ouderinloop voorgaande jaren

Onderwerpen voor de de ouderinloopochtenden.

1 februari    Ontwikkelingen in de vreedzame wijk Overvecht door Petra Jongerius

8 februari    Taalles voor ouders op De Schakel door Annemarie  Voorst van Taal Doet Meer

15 februari  Energiebesparing /milieu-educatie door Rianne Bakker Energie-U.nl

22 februari  Omgaan met de school van je kind door Theo Mathot van Indigo

8 maart        Gouden Regel 6 door maame Hammond van Al Amal

15 maart      Lentekriebels en social media door Ebru Aydin van Miramedia

22 maart      Actief Ouderschap door David Kranenburg van de oraganisatie Actief Ouderschap

Programma Vaderbetrokkenheid voorgaande jaren

Activiteiten Vaderbetrokkenheid - Schooljaar 2016-2017

Op zaterdag 21 januari 2017 de jaarlijkse klusdag voor vaders en kinderen.

Op 24 september 2016 de jaarlijkse speurtocht/picknick voor vaders en  kinderen in het Gagelbos.

Op zondag 2 oktober 2016 de conferentie vaderbetrokkenheid in het DoeMee centrum.

Activiteiten Vaderbetrokkenheid - Schooljaar 2015-2016

Op 15 april 2016 is er weer de jaarlijkse voorjaars tuindag

Op 10 maart 2016 is er een Vaderdenktank met als onderwerp Lentekriebels

Op 23 januari 2016 is er weer de jaarlijkse Klusdag: deze keer letters maken.

Op 9 oktober 2015is er de Herfsttuinmiddag vanaf 14.30 uur.

Op 26 september 2015 is er een speurtocht/picknick voor vaders en  kinderen in het Gagelbos.

Verslag Vaderdenktank 04 nov 2014

Verslag Vaderdenktank 31 mrt 2015