Peutercentrum (Voorschool ,VVE) De Schakel

Peutercentrum (of voorschool) de Schakel is een onderdeel van welzijnsorganisatie Spelenderwijs Utrecht.

We werken op een aantal gebieden samen met basisschool De Schakel. Er is sprake van een doorgaande lijn tussen het peutercentrum  en groep 1 van basisschool De Schakel.

De voorschool werkt met de methode ‘’Uk en Puk’’.

De groepen 1 en 2 werken met de methode "Kleuterplein".

Ons peutercentrum is bestemd voor kinderen van twee en half tot vier jaar oud. Vanaf anderhalf jaar kunnen kinderen op de wachtlijst geplaatst worden.

In het peutercentrum stimuleren wij de kinderen in hun ontwikkeling. Wij begeleiden de kinderen in hun spel en wij bieden hen veel verschillend en uitdagend materiaal aan. Zo leren zij veel  zodat zij later een zo goed mogelijke start kunnen maken op de basisschool.

Bij de ontwikkeling van de kinderen werken wij samen met de ouders. Ouderbetrokkenheid is van groot belang voor een optimale ontwikkeling van een kind.

Peutercentrum de Schakel is van maandag tot en met donderdag geopend.

Onze voorschool bestaat uit twee groepen, de groep ‘’Winnie de Poeh’’ en de groep ‘’Knorretje’’. Per dagdeel worden er maximaal 15 kinderen geplaatst. De meeste kinderen komen 4 dagdelen per week, een enkel kind is geplaatst voor 2 dagdelen..

Er werken 3 gekwalificeerde leidsters op de groep : Gerdien , Sevil en Babiche. Elk dagdeel zijn er altijd twee leidsters  aanwezig.

De tijden van de twee groepen zijn:

De groep Winnie de Poeh

Maandagochtend: 8:30 -11:30